דבש מסלע

מרכז לצמיחה והתפתחות אישית, הכנה רוחנית ללידה
עכשיו 19 אפריל 2014, 07:20

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]




פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 11 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מתכוני עוף
הודעהפורסם: 04 נובמבר 2009, 21:22 
מנותק

הצטרף: 06 אוקטובר 2009, 18:09
הודעות: 959
המתכון המנצח לעוף.
כמה טעים, ככה פשוט.

אני אוהבת להגיש אותו עם קוסקוס.

לסדר בתבנית כמות של בערך 6 כרעיים חתוכים.

לערבב:

2 כפות חרדל גרגרים
6 כפות דבש
חצי כוס שמן זית
3 שיני שום כתוש
טימין (אני שמה כף גדושה)
מלח, פלפל (למעוניינות)

לשפוך על העוף
ולאפות שעה + בתנור שחומם ל 180 מעלות

אני לא מכסה את התבנית ואז לעוף יש צבע שחום יפה.
המתכון של לוטם

_________________
יש משימות,
באים הכוחות!
(הרב וישלצקי)


חזור למעלה
 פרופיל אישי שלח הודעה פרטית  
 
 נושא ההודעה: Re: מתכוני עוף
הודעהפורסם: 29 נובמבר 2009, 09:31 
מנותק

הצטרף: 05 אוקטובר 2009, 23:45
הודעות: 539
חזה עוף קל, רך וטעים:
מישהי הביאה מתכון בפורום של כיפה,
הכנתי השבת ויצא מעולה.

בכל חזה עוף עושים 2-3 חריצים קטנים ומכניסים בהם שיני שום.
זה גם נותן טעם, וגם מרכך.
מכינים מרינדה,
אני הכנתי מסויה, קטשופ וחרדל
מושחים את העוף במרינדה ועוטפים בניר אלומיניום.
(מומלץ לעטוף קודם בניר אפיה ורק מעל אלומיניום, כי האלומיניום מכיל חומרים
אפעס, לא משהו...)
מכניסים למקרר למינימום שעה, מה שיותר יותר טוב.
ואז אופים ככה כמו שזה בתנור בחום בינוני
20-30 דקות.

ואם אתן אוהבות סנדביצ'ים בשריים,
אז אומרים שזה גם טוב קר, פרוס, בתוך סנדביץ'.

_________________
רננה ברכה
תמיד בשמחה :-)
@@@@@@@@@
עבדו את ה' בשמחה,
בואו לפניו ברננה.


חזור למעלה
 פרופיל אישי שלח הודעה פרטית  
 
 נושא ההודעה: Re: מתכוני עוף
הודעהפורסם: 26 פברואר 2010, 02:14 
מנותק

הצטרף: 24 פברואר 2010, 00:39
הודעות: 1860
אני זקוקה למתכון לכנפיים-
אבל לא מתוק, ולא עם קטשופ.
משהו פשוט
כי הילדים פתאום רוצים
(זה נס).


חזור למעלה
 פרופיל אישי שלח הודעה פרטית  
 
 נושא ההודעה: Re: מתכוני עוף
הודעהפורסם: 01 מרץ 2010, 22:45 
מנותק

הצטרף: 05 אוקטובר 2009, 17:41
הודעות: 128
אולי עם פפריקה ושמן??

אפשר להוסיף גם כורכום/כמון/חוויאג' למרק..

בתאבון...


חזור למעלה
 פרופיל אישי שלח הודעה פרטית  
 
 נושא ההודעה: Re: מתכוני עוף
הודעהפורסם: 22 אפריל 2010, 17:42 
מנותק
סמל אישי של המשתמש

הצטרף: 01 אוקטובר 2009, 01:26
הודעות: 3231
מיקום: מושב קשת, רמת-הגולן
טיפ לבישול איטי של עוף

כל עוף מבושל יוצא הרבה יותר טעים
אם הוא עובר תהליך ראשוני של הכנה
שיוסבר להלן.
אצלנו קוראים לזה 'צלי עוף' לא כי הוא צלוי
אלא כיון שהוא מתבשל במיצים של עצמו.

בסיר אני שמה את הבצל והשמן,
ועל זה מניחה את כל חלקי העוף המדוברים.
מניחה על אש קטנה נמוכה,
ולאט לאט מביאה את העוף להפריש את הנוזלים שלו,
וגם לקבל צבע יפה.

תוספות שונות שאפשר לשים בשלב הראשון ביחד עם הבצל והשמן:
פפריקה, קנמון, שום כתוש, כמון, כורכום, פ. שחור
(בעוף אני לעולם לא שמה מלח בגלל שהוא עובר תהליך הכשרה,
אז המלח כבר מצוי בו).
עשבי טיבול כמו שמיר, עלי סלרי.

כאשר רוצים להוסיף נוזלים ותוספות לעוף כמו:
אננס, סילאן, מיץ תפוזים, תפחי עץ, נקטרינות וכדו'
עושים זאת רק לאחר שהעוף עבר תהליך של הפרשת נוזלים ושינוי צבע.

תהליך ראשוני זה גורם לו להיות הרבה יותר טעים,
נטול ריח רע,
ועם צבע מצוין עליו.
לעומת זאת כאשר מבשלים אותו ישר עם כל התוספות,
הוא מקבל צבע עכור יותר
וגם הריח שלו די דוחה.

_________________
אצל ה' יתברך הכל אפשרי
רבי נחמן מעשה מחכם ותם


חזור למעלה
 פרופיל אישי שלח הודעה פרטית  
 
 נושא ההודעה: Re: מתכוני עוף
הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2010, 14:13 
מנותק
סמל אישי של המשתמש

הצטרף: 05 אוקטובר 2009, 12:50
הודעות: 556
מיקום: ליד מודיעין...
עדה, מה עושים עם הנוזלים שיצאו בשלב הראשוני? כשאני מוסיפה ירקות או פירות - זה מצטרף לנוזלים שהופרשו מהעוף?
ואם אני מכינה עוף עם תבלינים, בלי ירקות או תוספות, אז בעצם אני עושה רק את השלב הראשוני?


חזור למעלה
 פרופיל אישי שלח הודעה פרטית  
 
 נושא ההודעה: Re:מתכון לעוף - שאלה לעדה
הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2010, 11:48 
מנותק
סמל אישי של המשתמש

הצטרף: 05 אוקטובר 2009, 12:50
הודעות: 556
מיקום: ליד מודיעין...
מקפיצה..


חזור למעלה
 פרופיל אישי שלח הודעה פרטית  
 
 נושא ההודעה: Re: מתכוני עוף
הודעהפורסם: 04 ספטמבר 2010, 23:36 
מנותק
סמל אישי של המשתמש

הצטרף: 01 אוקטובר 2009, 01:26
הודעות: 3231
מיקום: מושב קשת, רמת-הגולן
תודה תמרה על שהסבת את תשומת ליבי לפה.

כן, אני מבשלת את העוף במיצים של עצמו.
לא מנקזת אותם ולא שופכת אותם
אלא לאחר השלב הראשון שבו העוף הפריש נוזלים וקבל צבע יפה,
על אש קטנה מאוד וסיר מכוסה,
זה השלב לכל מה שרוצים:

תרכיז תפוחץ בנדיבות, זה הלהיט החדש שלנו,
ולקראת סוף הבישול אני מוסיפה פלחי תפוח,
מבשלת אותם עד שהם מאבדים מהקשיותם הראשונית והם מעט רכים.
לעוף עם תפוחים אני כמובן מוסיפה בשלב הראשון מקל קנמון.

אם אני רוצה פירות יבשים,
אני מוסיפה אותם לאחר השלב הראשון
ונותנת להם להתבשל ביחד עם העוף.
אם רוצים עוף עם רצועות פלפלים צבעוניים,
או אננס
או אפונה
או שעועית
או יין,
את אלו אני מוסיפה לאחר השלב הראשון.
בראשון תמיד יש: בצל, שום, תבלינים - מתאימים למה שיבוא בהמשך.

אם אני לא עונה לעוד שאלות, בבקשה לשלוח לי הודעה אישית או בפורום הכללי...

_________________
אצל ה' יתברך הכל אפשרי
רבי נחמן מעשה מחכם ותם


חזור למעלה
 פרופיל אישי שלח הודעה פרטית  
 
 נושא ההודעה: Re: מתכוני עוף
הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2010, 20:24 
מנותק
סמל אישי של המשתמש

הצטרף: 05 אוקטובר 2009, 12:50
הודעות: 556
מיקום: ליד מודיעין...
תודה עדה, ותודה תמרה שהסבת את תשומת הלב...

ורציתי לחדד: הצליה הראשוניתהזאת מוציאה את הנוזלים, אבל אני משאירה אותם? אני לא מצליחה להבין מה משיגים בזה..


חזור למעלה
 פרופיל אישי שלח הודעה פרטית  
 
 נושא ההודעה: Re: מתכוני עוף
הודעהפורסם: 04 פברואר 2011, 21:08 
מנותק

הצטרף: 04 פברואר 2011, 21:05
הודעות: 204
הי עדה,
רציתי לשאול - אפשר לעשות את כל התהליך של הבישול האורך הזה על פלטה של שבת?
ובכלל ניתן לבשל עוף עמו חמין כל הלילה או שגם הוא יקבל את הטעם כמו של חמין רגיל ויאבד את טעמו שלו?

תודה
קרן


חזור למעלה
 פרופיל אישי שלח הודעה פרטית  
 
 נושא ההודעה: Re: מתכוני עוף
הודעהפורסם: 19 ספטמבר 2012, 16:22 
מנותק

הצטרף: 17 אפריל 2011, 08:48
הודעות: 480
שיפודי פרגיות ברוטס סילאן "שום צ'ילי"

- מספר נתחי פרגית
- 8 ענפי רוזמרין ללא עלים
-1/2 כוס נענע קצוצה
- 3/4 כוס רוטב סילאן "שום צ'ילי" (ניתן לקנות מוכן של "חצר כנרת")-
אני פשוט לקחתי 3/4 כוס סילאן, כף רוטב צ'ילי (אפשר יותר רק שלא רציתי שיהיה חריף לבנות),
ו-2 שיני שום מגורדות.

1. חותכים את הפרגיות בגודל 2 ס"מ על 2ס"מ.
2. משפדים על ענפי הרוזמרין
3. מניחים על האש או פלטה או מחבת סטייקים עד לשיזוף
4. מערבבים את הרוטב עם הנענע ויוצקים באמצעות כף על השיפודים.

ולסכום-
הפליא אותי, אבל הפרגיות ממש קבלו את הטעם של הרוזמרין למרות הסרת העלים.
זו מנה די אסטתית ואהבתי את הרעיון של שיפוד מהטבע.
על חלקם השארתי קצת עלים בקצה, זה הוסיף להם חן.

והכי חשוב יצא טעים. וחוסל (ע"י הבנות!) עוד לפני ההגשה לשולחן.
(מתאים למי שאוהב את טעם הרוזמרין ומתיקות)

_________________
מסביר הרב קוק "הדרור האמיתי הוא אותו הדרור המתאים לתכונה הפנימית" –
הדרור היא נשמה מיוחדת, חופשיה,
הרוצה לחיות את חייה שלה על פי אמונתה ועומק נשמתה,
מתוך עמידה מוחלטת על האמת הפנימית, על העצמיות הפנימית -
חרות מכל לחץ וגורם חיצוני.


חזור למעלה
 פרופיל אישי שלח הודעה פרטית  
 
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 11 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד


אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.